Verkeerssituatie bij veel basisscholen onveilig

Het verkeer rond veel basisscholen is onveilig. Dat blijkt uit onderzoek van Veilig Verkeer Nederland. Daarom is de organisatie een campagne gestart die de veiligheid weer terug naar school moet brengen.

“Voor het onderzoek hebben we 2.300 scholen benaderd”, zegt Vincent Brouwer van VVN. “Daaruit blijkt dat er bij vier op de vijf scholen sprake is van gevaarlijke situaties. Daarbij moet er dan gedacht worden aan drukte tijdens het ophalen en brengen van de kinderen, parkeerproblemen en gevaarlijke oversteekplaatsen.”

Oplossing voor het probleem is het opzetten van verkeersbrigades. “In de provincie Groningen zijn er 34 van deze brigades. Als we kijken naar de stad dan zijn er slechts twee, terwijl er toch zo’n vijftig basisscholen zijn. Eigenlijk is dat heel gek, want we vinden het onveilig rondom scholen, maar we doen er vervolgens niet alles aan om dat te verbeteren.” Veilig Verkeer Nederland helpt scholen graag om verkeersbrigades in het leven te roepen. Meer informatie hierover is te vinden op de speciale website die voor deze campagne in het leven is geroepen.

Deel dit artikel: