ICT-studenten vechten strijd uit in klaslokaal

Twaalf teams en twaalf opdrachten die binnen 48 uur gemaakt moeten worden. Dat zijn de ingredienten voor de Battle of the Schools. Een wedstrijd voor alle noordelijke ICT en multimedia opleidingen die dagen wordt gehouden in de stad.

“De wedstrijd is een onderdeel van de Holland WebWeek Groningen”, zegt Thijs Helfrich van de organisatie. “We willen hiermee aan ondernemers laten zien dat we hier in het Noorden geweldige ICT-opleiding hebben, en we willen aan de studenten laten zien dat er hier in de regio genoeg werkgelegenheid is in de ICT”.

Om die boodschap luister bij te zien is the Battle of the Schools bedacht. Studenten van het Alfa College, Friesland College, Friese Poort, Noorderpoort College en de NHL die in 48 uur een opdracht moeten maken. “Het bedrijfsleven heeft verschillende opdrachten bedacht voor toepassingen die zij nodig achten. Aan de studenten de taak om dit te bedenken en te maken.”

“Het is pittig”, zegt student Daan Gijzen van het Alfa College. “Onze opdrachtgever wil dat wij iets ontwikkelen wat het toetsenbord en de muis vervangt.” Ondanks de lastige klus geniet Gijzen met volle teugen. “Het is geweldig om in een team zo bezig te zijn. En hopelijk maken we iets geweldigs waarmee we komende zaterdag de eerste prijs in de wacht weten te slepen.”