Gravenburg is gloednieuw hotel rijker

De wijk Gravenburg is sinds dinsdag een bijzonder hotel rijker. Het gaat namelijk niet om een hotel voor mensen, maar voor insecten en amfibieën. “We hopen dat het hier komende winter ontzettend druk gaat worden.”

“Anniek, zou ik nog een steen mogen”, vraagt een docente aan een leerling waarop ze met een stoeptegel aan komt lopen. Bij OBS De Feniks was het dinsdag een drukte van belang. Leerlingen die de handen uit de mouwen staken om samen met hoveniers van De Econiers om een mooi insectenhotel te maken. “Als we er nu nog wat gras, takken en water bij doen”, dan ontstaat er een hele mooie plek waar heel veel kleine dieren zich thuis gaan voelen”, zegt één van de hoveniers.

De actie van dinsdag maakt onderdeel uit van de landelijke actie ‘Tegel eruit, bloemen erin’. “We zien dat steeds meer mensen kiezen voor betegelde tuinen”, zegt Liesbeth Stoker van de actie. “Terwijl dat eigenlijk ontzettend slecht is. Regenwater kan moeilijk wegstromen, en dieren hebben geen plek meer om te wonen.” Daarom werd aan de leerlingen van De Feniks gevraagd om een stoeptegel uit de eigen tuin te halen en die mee te nemen naar school, waar vervolgens het hotel van gebouwd werd.

“Ik vind het een hele goede actie”, zegt Anniek. “Dieren krijgen steeds minder ruimte om te wonen. Dankzij dit hotel hebben ze nu een warm holletje waar ze tijdens de winter kunnen logeren.” Komend voorjaar wordt bekeken of het hotel een succes is geworden.