“Geweldig dat zoveel mensen geven aan de vluchtelingen”

Ze zijn onder de indruk: Eke Koopman en Lisa Struiving. Naar aanleiding van hun Facebook-actie om spullen te doneren voor de vluchtelingen in Calais is inmiddels hun loods volgestroomd met spullen.

“Het was echt niet te geloven”, zegt Struiving. “Mensen die afgelopen zondag met volle auto’s kwamen aanrijden. Handdoeken, kleren en eten. Mijn broertje en mijn vader hebben op een gegeven moment zelfs een geel hesje aangetrokken om het verkeer in goede banen te leiden.”

Vorige week kwamen Koopman en Struiving met het idee om iets te doen voor de vluchtelingen in Calais. Al snel kregen ze een loods aangeboden aan de Stockholmstraat waar de verzamelde spullen in konden opslaan. “Nou, je ziet het. De dozen staan hoog opgestapeld. Daar liggen allemaal vuilniszakken met schone kleren. En, kijk, hier staat zelfs een fiets die geschonken is.”

Mensen die afgelopen zondag niet in de gelegenheid waren om hun spullen te brengen hebben komende zaterdag nog een kans, want dan zijn de deuren van de loods opnieuw geopend. Meer informatie over deze actie is ook terug te vinden op de Facebook-pagina ‘Doneer je Deken Groningen’.