Kinderboerderij Beestenborg gered

Feest is het deze dagen bij kinderboerderij Beestenborg aan de Akeleiweg in de stad. Na een roerige periode waarbij sluiting dreigde, is door een samenwerkingsverband met zorgboerderij Golden Raand de toekomst zekergesteld.

“Ik ben ontzettend blij”, zegt voorzitter Manuel Kannegieter van De Beestenborg. “Anderhalf jaar geleden stapte ons bestuur en ons dagelijks beheer op. Nieuwe mensen konden we niet vinden, waardoor sluiting eigenlijk de enige overgebleven optie was.” Maar een aantal fanatieke vrijwilligers lieten het er niet bij zitten, en gingen op zoek naar andere mogelijkheden.

Afgelopen voorjaar kwam men in contact met zorgboerderij Golden Raand uit het Groningse Noordwolde. “Wij waren direct enthousiast”, zegt Greet Cazemier van de zorgboerderij. “Voor ons is het een geweldige plek waar een aantal van onze cliënten praktijkervaring op kunnen doen. Daarnaast kunnen we het dagelijks beheer over de boerderij verzorgen.”

Momenteel is men bezig om de boerderij weer op de kaart te zetten in de wijk. “Het gaat eigenlijk ontzettend goed”, zegt Kannegieter. “Gisteren (maandag, red.) was het met mooie weer ontzettend druk en liepen hier wel vijftig kinderen rond.” De voorzitter wijt het succes aan de slimme opzet. “Behalve de boerderij hebben we nu een grote speeltuin met allerlei attracties waar de kinderen zich de hele dag kunnen vermaken.”