Zwarte Doos wordt restaurant

De bovenste verdieping van de Zwarte Doos aan de Eendrachtskade krijgt een restaurant. De rest van het gebouw krijgt een open structuur. Dat blijkt uit plannen van architectenbureau Team 4.

De kantoorkolos, waar de dienst SoZaWe sinds 1976 in gehuisvest zat, staat sinds 2013 leeg. Het Groningse architectenbureau heeft voor het gebouw een nieuwe functie bedacht. “Als we het gebouw binnenlopen dan zien we nu vooral heel veel gangen en kantoren”, zegt Tjalling Toe Schwartzenberg van Team 4. “Dat we gaan we er allemaal uithalen zodat er een grote open ruimte ontstaat, wat door nieuwe gebruikers gehuurd kan worden. Dat kunnen startende ondernemers zijn, maar ook grote commerciële bedrijven zijn welkom.”

Op de bovenste verdieping moet een restaurant komen. “Dat willen we uitbreiden met een terras op het dak. Daar zijn nog wel wat aanpassingen voor nodig want als er tweehonderd mensen op het dak zitten, dan zal de constructie verstevigd moeten worden.” De bedoeling is dat de eerste nieuwe gebruikers vanaf begin volgend jaar in het gebouw kunnen trekken.

Deel dit artikel: