Jason Dourisseau terug bij Donar

sport

Basketballer Jason Dourisseau keert na een tussenjaar terug naar Groningen. Dinsdag tekende hij een contract dat hem voor de komende twee jaar aan Donar verbindt.

De basketbalspeler speelde van 2009 tot 2014 bij de Groningse club en heeft enkele successen geboekt. Dourisseau werd met de voorloper van Dona, GasTerra Flames, twee keer landskampioen en heeft de NBB beker gewonnen. Verder heeft hij verschillende persoonlijke onderscheidingen ontvangen, zoals de titel van Most Valuable Player.

Na zijn vertrek in 2014 werd als eerbetoon aan ‘JD’ een tribune in de Martiniplaza naar hem vernoemd. Zijn trouw aan de Groningse club heeft hij laten vastleggen met een tatoeage van het Donar logo. In het tussenjaar speelde hij bij de Duitse club s.Oliver Baskets in Wurzburg. Momenteel is hij in afwachting van zijn Nederlands paspoort.

Het bestuur van Donar is “uitermate verheugd met de terugkomst van Jason” die daarmee, naast Bekkering, Veenstra en Franke, de vierde gecontracteerde speler voor het komende seizoen is.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *