Fietspad naar Hoogkerk een hele verbetering

wijken

Het nieuwe fietspad tussen de Jacob van Zweedenlaan in Hoogkerk en de Peizerweg is klaar en in gebruik genomen door de fietsers. Het pad verkort de afstand tussen stad en Hoogkerk. De gemeente Groningen heeft in het ontwerp aanpassingen gedaan om de overgang bij de Van Zweedenlaan veiliger te maken. Het pad zal overigens niet verlicht worden.

Verder is halverwege het fietspad een bocht opgenomen omdat er een archeologische vondst is gedaan. Het betreft een huiswierde, die in de Middeleeuwen is opgeworpen om woningen tegen het natte veen te beschermen. Bekend was al dat er vier terpjes in dit gebied lagen, genaamde de ‘Hege Vier’. Op deze plek komt een kunstwerk, een parkbank met tafel en informatiebord.

De kosten van het pad zijn geraamd op 610.000 euro. Vanuit De Buitenhof komt in het verlengde van de Hunsingolaan een aansluiting op dit fietspad.