Botsing met boom op Boelemaheerd

112
foto: Andries Oord

Een 33-jarige automobilist uit Zuidwolde en zijn 20-jarige passagier uit Groningen raakten dinsdagavond gewond nadat ze met hun auto op de Boelemaheerd tegen een boom waren gebotst.

De passagier stapte uit het beschadigde voertuig en zette het op een rennen. Later die avond werd hij in zijn woning aangetroffen door agenten. De man had een forse hoofdwond en hij werd dan ook per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad. De 33-jarige bestuurder bleef bij zijn auto. Hij was gewond en werd daarom per ambulance overgebracht naar het UMCG. Daar werd bij de bestuurder een bloedproef afgenomen omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van alcohol verkeerde.

De uitslag van de bloedproef laat enkele weken op zich wachten.