WLG wint voor de derde keer op rij NK roeien

nieuws
Foto: Willem Lodewijk Gymnasium

Het Willem Lodewijk Gymnasium is afgelopen vrijdag voor de derde keer op rij Nederlands Kampioen Schoolroeien geworden.

De wedstrijd werd gehouden op de Bosbaan bij Amsterdam. Het WLG kwam met acht boten en zo’n veertig leerlingen aan de start. Behalve de beker voor het NK werd ook de eerste prijs in de wacht gesleept bij de meisjes dubbel vier.

Om de prijzen in de wacht te kunnen slepen is er de afgelopen zes weken hard getraind. De bedoeling van de wedstrijd is namelijk dat er deelnemers aan de start verschijnen die niet of nauwelijks nog geroeid hebben. In zes weken moet dan geprobeerd worden om een zo hecht mogelijk team samen te stellen. De trainingen werden in de stad onder andere gehouden bij roeivereniging De Hunze.

Deel dit artikel: