Stadsbestuur wimpelt uitnodiging Moermansk af

Het Stadsbestuur is vooralsnog niet van plan om in te gaan op de uitnodiging van Moermansk om daar volgend jaar het honderdjarig bestaan van deze Noord-Russische stad mee te maken.

Dat heeft te maken met de politieke spanningen tussen Nederland en Rusland. De uitnodiging van het stadsbestuur van zusterstad Moermansk ging gepaard met een uitgebreid programma van voorgestelde activiteiten op de gebieden van zorg, onderwijs, sport, kennis en economie.

Het Stadsbestuur heeft wel een aantal belangrijke partners zoals de RUG en de Hanzehogeschool geattendeerd op voor hen interessante activiteiten. Ook zal de gemeente onder het Noordelijke bedrijfsleven de interesse peilen om deel te nemen aan de Murmansk International Businessweek in 2015 en 2016. De partners kunnen dan zelf uitmaken of ze een trip naar Moermansk willen maken.