Spectaculair liefdesdrama op Wessel Gansfort

De aula van het CSG Wessel Gansfort was donderdagmiddag het decor van een grote theatervoorstelling. Voor tientallen ouders en familieleden gaven leerlingen uit de tweede klas act de presence.

“Het is een liefdesdrama”, vertelt regisseuse Hilke ten Duis. “Een liefde die niet mag. Kalverliefde tussen twee mensen van rivaliserende inheemse stammen. En dat maakt dit stuk niet makkelijk.” En makkelijk was het sowieso al niet want het stuk moet binnen één dag op de planken worden gebracht. “Vanmorgen zijn we begonnen met workshops, op dit moment doen we de generale, en straks over een uurtje zit de zaal hier helemaal vol met publiek. Spannend dus!”

Daan Groenbroek is één van de leerlingen die op het podium staat. “Ik vind het echt ontzettend leuk”, zegt hij met veel expressie. “Het leukste is misschien nog wel dat je vandaag samenwerkt met leerlingen uit andere klassen. Alle niveaus zijn bij elkaar gebracht, waardoor ik hen ook leer kennen.”

Op het podium wordt ondertussen druk geoefend. Marit van Veen danst in een bijzondere outfit en met schmink op haar gezicht over de planken. “Het zijn twee rivaliserende groepen die op het punt staan van oorlog. Maar hoe heftig de oorlog ook is, de liefde is altijd sterker. Maar een relatie tussen twee mensen van rivaliserende groepen wordt echter niet door iedereen gewaardeerd.” De strijd krijgt extra vorm dankzij tientallen trommelaars, en geluid- en lichteffecten. “Het is spectaculair en ontzettend leuk om te doen!”