Journaliste doet aangifte van aanranding

Rosa Timmer, journaliste van het Dagblad van het Noorden, heeft vandaag aangifte gedaan van aanranding in het Pakhuis. Dit kon ze pas doen na de wettelijk verplichte wachttijd van twee weken.

Tijdens het stappen in Groningen is het vaak druk en gezellig. Soms zo druk dat lichamelijk contact op weg naar de bar of wc onvermijdelijk is. Meestal is dat geen probleem, totdat je merkt dat iemand je bewust in je kruis grijpt. Dat overkwam Timmer. Ze was naast de aanranding zelf ook geschokt door de laconieke reactie van het personeel. Ondanks haar aandringen duurde het lang voordat de man uit het café werd verwijderd. Eigenaar Hendrik Linnewiel van het Pakhuis erkent dat dit te lang geduurd heeft. Hij betreurt het zeer dat dit in zijn zaak is gebeurd en zegt inmiddels nieuwe instructies te hebben gegeven aan de beveiligers.

Timmer schreef openhartig over haar ervaringen in haar column in het Dagblad van het Noorden en social media. Een bewuste keuze, waarmee ze hoopt andere vrouwen over de streep te trekken om ook aangifte te doen als ze iets dergelijks meemaken.

De beelden van de dader zijn in het bezit van de politie.

 

Deel dit artikel:
Adverteren?