Jimmy Dijk (SP) zoekt miljonair

Jimmy Dijk van de Socialistische Partij is op zoek naar een miljonair uit de stad die met hem wil praten. Hij wil weten hoe miljonairs over miljonairsbelasting denken.

De SP vindt dat vermogens boven een miljoen met 1 tot 2 procent belast moeten worden. Onlangs werd bekend dat de stad zo’n 500 miljonairs telt. Tegelijkertijd deed de SP’er een oproep aan de miljonairs maar nog geen resultaat.

Miljonairs die alsnog willen praten kunnen zich melden bij de SP.

Deel dit artikel:

  1. Hoop bla bla, wederom doen alsof die miljonairsbelasting naar zaken als veiligheid en minder bedeelden gaat. In de praktijs is gebleken dat de SP het geld nodig heeft omdat ze het grootste gedeelte van de belastingen betalen aan mislukte regiotram projecten, groninger forums en meer onzin projecten.

    Doordat het SP heeft gefaald om belastinggeld voor ‘kwetsbare groepen’ opzij te zetten maar genoegen heeft met een grijpstuiver, terwijl er honderden miljoenen naar prestige projecten gaan (en zijn gegaan) willen ze weer geld stelen van mensen die al belasting betalen.

    Als miljonair zou ik nooit mijn geld door de SP of andere partij laten uitgeven. Kun je beter zelf wat projecten steunen. En ik denk dat velen dat ook wel doen.

  2. Ik denk ook niet dat de gemiddelde miljonair zit te wachten op de SP met daarbij het oordeel te vellen (is mijn vooroordeel) van “Zo, u heeft genoeg, er zijn veel minima in Groningen, kunt u niet een paar duizend euro langs brengen.” ofzoiets, dus snap die afhoudendheid wel van zo’n miljonair.

  3. Laat hem dan even met Wim Bulten gaan bellen om, kan hij tijdens het gesprek gelijk even oud zeer tussen de SP en Bulten weg gaan nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *