Acht aanhoudingen na politieactie De Kring

112
foto: Sammie Lobo / 112groningen.nl

De politie heeft dinsdag acht verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij grootschalige hennepteelt, -handel en witwassen.

Een zoektocht op 16 locaties leidde tot het in beslag nemen van 300.000 euro aan contant geld, zeven auto’s, een motor, een scooter, computerapparatuur, waardevolle goederen en administratie. Ook werden negen vuurwapens, vier slagwapens en een stroomstootwapen gevonden.

De politie startte het onderzoek vanwege informatie over een hennepkwekerij in een loods in Winsum. Daar werden zo’n duizend hennepplanten aangetroffen. Dat leidde dinsdag weer tot vijf aanhoudingen bij het woonwagenkamp aan De Kring in de stad. Het gaat om vier mannen, een vrouw en de eigenaar van de loods in Winsum.

De politie deed dinsdag ook een inval in een growshop aan de Wasaweg. Daar zijn veel spullen gevonden die gebruikt worden in de hennepteelt. In de schuur van een woning aan de Peizerweg, tegenover het woonwagenkamp, stonden zo’n 3000 stekjes en 80 moederplanten. Een 33-jarige man en een 35-jarige vrouw uit Groningen zijn aangehouden.