Korfballers Nic. weten Noordelijke derby niet te winnen

De korfballers van Nic./Alfa College hebben zondag de Noordelijke derby van LDODK met 10 – 12 verloren. Bij rust stonden de groen-witte krijgers nog voor.

De Friezen begonnen goed aan de wedstrijd dankzij doelpunten van Menno Russchen en André Zwart. Nic. kwam daarna ook uit de startblokken en kwam terug in de wedstrijd door fraaie goals van Friso Doelman en Femke de Jong. Als LDODK vervolgens een aantal grote kansen mist, en Nic. wel profiteert lopen de Groningers uit naar een 6 – 5 tussenstand, wat gelijk de ruststand zal zijn.

In de tweede helft zijn de rollen omgekeerd. Terwijl het publiek uit de voeten moet met saai korfbal, is het vooral LDODK dat profiteert van strafworpen. Jetze de Jong en Shay Conroy maken voor Nic. wel doelpunten maar het team komt te kort. Als Nic. in de laatste minuten ook nog een strafworp mist, is het LDODK dat rustig en beheerst de wedstrijd uitspeelt. Eindstand 10 – 12.

Door de nederlaag heeft Nic. nog één laatste kans op handhaving in de Ereklasse A. Dan moet er op zondag 31 mei minstens één punt gepakt worden bij Fortuna, en moet OVVO verliezen in Gorredijk bij LDODK.