Extra controle gebruik hondenpoepzakjes

nieuws
foto: 416style / Flickr.com

De Boa’s, de handhavers van stadstoezicht, controleren momenteel extra op het gebruik van poepzakjes door eigenaren van honden.

Er wordt direct bekeurd en de bedragen zijn niet mals. Bovendien kan een hoge boete invloed hebben op een verklaring omtrent gedrag.

De boete voor het niet aanlijnen van de hond bedraagt 90 euro. Een eigenaar die geen opruimmiddel bij zich heeft, betaalt hetzelfde bedrag. Heeft een hond gepoept en ruimt de baas de boel niet op, dan levert dat een boete van 140 euro op. Hetzelfde bedrag staat voor het laten lopen van een hond in verboden gebied. Per overtreding komt hier nog 7 euro aan administratiekosten bij.

Deel dit artikel:

 1. Het moet eens afgelopen zijn met die pesterijen van hondeneigenaren. Doe ff normaal zeg. Een hond moet kunnen rennen. Het losloopverbod is dierenmishandeling. Administratiekosten overigens nooit betalen. Die mogen ze van de rechter niet innen. En dan ook nog dreigen met geen VOG. Dat zou betekenen dat je voor heel veel instanties en bedrijven niet meer in aanmerking komt omdat je een keer een drol niet opruimt of je zakje vergeten bent.

  1. Regels zijn regels Marc, dat zou jij toch moeten weten. Overtredingen moeten bestraft worden. Niets zo irritant als hondenpoep op de stoep.

   1. Hondenpoep op je hoofd is irritanter Pieter, maar het irritantst ben jij.

 2. En invaliden dan, die niet kunnen bukken ?
  Die gemeente is gewoon een criminele rotbende !
  En ook een grote dierenbeul !
  Invaliden mogen niet meer buiten komen met hun
  Hond, en de Hond moet de behoefte binnenshuis
  doen, en komt nooit meer buiten en kan nooit meer
  eens fijn rennen, en met andere Honden spelen…
  Maar ja, de gemeen te kan dan ook mooi de uitkeringen
  gaan betalen voor mensen die in de bijstand komen
  vanwege hun strafblad. HAHAHA
  En dan komt die gemeen te geld tekort, worden
  de boetes nog hoger…. enz enz

  1. het zou zo maar kunnen dat mensen in een rolstoel het wel fijn vinden als ze thuis komen en er zit geen poep aan de wielen van hun rolstoel, dat visueel gehandicapten thuis komen en er zit geen poep onder hun schoenen.

   1. Normaal kunnen mensen in een rolstoel geen
    poep aan hun wielen krijgen, omdat ze niet
    in staat zijn door de struiken te kruipen
    met een rolstoel. Als die domme aanlijn-
    plicht werd opgeheven, konden de Honden weer
    fijn tussen de struiken hun behoefte doen.
    Alle problemen opgelost.

 3. goede actie!
  misschien kan er ook gecontroleerd worden op loslopende honden in het noorderplantsoen. ik zie geregeld loslopende honden buiten de loslooproute. als eigenaren zich er niet aan houden, dan dat hele loslopen maar afschaffen en gewoon overal aanlijnen!

 4. Degene die afval op straat gooit wat in de komende decennia niet verdwijnt gaat vrijuit. (Politie)Paarden, stadsschapen en mensen mogen de hele stad vol schijten, tja dan blijft er niet veel ruimte meer over voor die hondendrol. Wel begrijpelijk, maar om er nou 1 soort uit te pikken??????

 5. En wat nou als je net de drol van je hond in de prullenbak hebt gegooid en dan geen zakje meer hebt omdat je hond nou eenmaal maar 1 poepje doet. Krijg je dan toch een boete?

  1. Ja, dan krijg je toch een boete.
   Nouja, je krijgt ‘m niet, je moet ‘m betalen.
   Dan had je maar 100 zakjes bij je moeten hebben.
   Die stijfkoppen interesseren zich niet voor details.
   Geen zakje = boete.
   Boete = voortaan lekker lui genieten van een
   uitkering van de gemeente.

 6. En de overlast die de hondenbezitters veroorzaken op hun buren Woef, Woef .. Stress en ruzies als gevolg. Stelletje egoïsten/narcisten die slechts hun eigen woongenot willen plezieren.

   1. En dit gebruik je als excuus om je eigen poedel in huis te houden .. Wat een vergelijk!

 7. Verbazingwekkend, die reacties van hondenbezitters. Alsof opruimen en rekening houden met elkaar niet voor hen zouden moeten gelden.
  Helaas heeft de praktijk uitgewezen dat de groep (en dus niet het individu) overlast veroorzaakt door poep te laten liggen.
  Daar wordt nu iets aan gedaan, en dan is het huilie huilie.
  Loslopen is overigens prima, als je dan de hond maar onder appel hebt. En wat dat is weten veel hondenbezitters niet.
  Hij doet niets? Dat zal wel, maar ik doe wel wat als hij zijn neus niet uit mijn kruis houdt.

  1. De gemeente heeft de problemen zelf veroor-
   zaakt met die aanlijnplicht. De Honden kun-
   nen nu niet meer tussen de struiken, en
   moeten hun behoefte binnen c.a. 1 meter doen.
   Hef de aanlijnplicht op, en de stoepen zijn
   vrij van poep.

 8. Ten eerste wil ik aan alle hondenbezitters vragen om de poep van hun hond gewoon op te ruimen. Het hoeft toch niet nodig te zijn dat andere mensen last ondervinden van ons Plezier? Ten tweede wil ik aan alle Groningers vragen om gewoon je rommel op te ruimen. Het hoeft toch niet zo te zijn dat andere mensen last ondervinden van ons plezier? Ten derde, waar is onze tolerantie? Leven en laten leven? We wonen hier toch met zun allen in Groningen, laten we er wat moois van maken.

 9. Stuitend om al die reacties van hondenbezitters te lezen. Waarom moeten niet hondenbezitters overlast hebben van ander mans hond. Wat is er dierenbeularij aan het verplicht opruimen van hondenpoep en aan lijnen van honden? Het is dieren mishandeling als je in de stad woont en een hond neemt! Dat zou verboden moet worden. Mensen die in de stad wonen en een hond nemen zouden opgepakt moeten worden wegens dierenmishandeling. Niet de schuld bij de gemeente leggen! Er mag best strenger opgetreden worden tegen hondenbezitters!

 10. Hondenbezitter of niet, ruim gewoon je zooi op! Het is toch om te huilen dat daar een heel beleid met controles en sancties voor nodig is?! Het lijkt me toch meer dan logisch dat je een ander niet opzadelt met de lasten van jou plezier?! En hou eens op met die wij en zij termen, we wonen allemaal in Groningen en dienen rekening met elkaar te houden. Dat hondenbeleid is het toonbeeld van intolerantie. Laten we zorgen dat we dit soort onzin niet meer nodig hebben om in vrijheid met elkaar te leven.

 11. Reed recent door Vinkhuizen en zag daar iemand met een Deense dog lopen welke daar net zijn behoeft deed. De vrouw keek niet op of om en liep gewoon door zonder het gedeponeerde op te ruimen.
  Dat men daar iemand voor verbaliseerd lijkt mij dan ook niet meer dan logisch, daar kan toch niemand bezwaar tegen hebben.

  Maar het vreemde in dit land is dat men eerst roept om wetgeving en als men hieraan gehoor geeft en deze wetgeving hierna wil toepassen, men schreeuwt om versoepeling van c.q. aanpassing van diezelfde wet- en regelgeving.

 12. Er is al vaker gezegd, dat er meer ‘vervui-
  lers’ zijn, maar dat alleen Hondenbezitters
  worden aangepakt. Waarom mogen Katten hun
  behoefte wel op de stoep doen, zonder dat
  de eigenaar een boete moet betalen ?
  Of enorme drollen van Paarden ?
  Mogen allemaal blijven liggen.
  Moet je je voorstellen, dat je een VW ergens
  parkeert waar het niet mag, dan krijg je een
  boete, maar doe je dat met een Mercedes
  krijg je geen boete.
  Er zouden onmiddelijk kamervragen worden ge-
  steld. Maar Katten mogen hun gang gaan, en
  Honden niet. Pure discriminatie.
  Wel even eerlijk blijven. Maar dat zijn te-
  genwoordig nog slechts weinig mensen. Helaas

 13. Het gaat er mij niet om dat mensen hun shit moeten opruimen, maar dat ze niet meer hun hond rustig kunnen uitlaten zonder bang te zijn last gevallen te worden door overijverige BOA’s en dat er veel te weinig rekening gehouden wordt met de natuurlijke behoefte van honden te rennen en te onderzoeken. Hondenhaters zijn zelf grote aso’s die anderen hun plezier en honden een normaal leven misgunnen. De gemeente komt daar teveel in tegemoet door regelzucht en overdreven controlebeleid.

  1. Je hebt zelf een hond Marc, begrijp ik. Je bent zo tegendraads op dit onderwerp. Zijn we niet van je gewend.

 14. Zo is dat. Strenger handhaven! Wat zeg ik? Uitbreiden van de bevoegdheden voor controleurs. Honden houden is een serieuze aangelegenheid, dus laat de BOA’s ook de inhoud van de poepzak maar controleren op samenstelling, vastheid, geur en reuk. Om vast te stellen of het hondje misschien niet verkeerd te eten krijgt. Driehonderd Euro boete als dat zo is!

  En handhaven he!

 15. Nog hogere boetes zelfs.
  In sommige landen ben je voor 200 dollar de klos als je een lullig papiertje op straat gooit, dus waar hebben we het over?
  Niet meer dan normaal dat iedereen z’n eigen zooi opruimt! Zo simpel is dat.
  En de hond kan er niks aan doen, het probleem ligt bij onwillige en/of luie baasjes (zoals hierboven ook enkelen waarschijnlijk).

 16. ik heb zelf een klein hondje,als mijn hondje zijn behoefte doet op de stoep of op een speelveld dan ruim ik dat zeker op,gaat mijn hondje in de bosjes en hij doet het daar dan ruim ik het niet op.ik hoor ook vaak om mij heen dat ze het juist niet willen opruimen om dat er hondenbelasting word betaald.dat honden vast aan de lijn moeten en op losloop gebieden los mogen lopen vind ik wel weer heel erg fijn.maar dit komt meer dat mn vorige hond is aangevallen door een andere hond die los was en die van mij vast.dit was door een pitbull en liet niet meer los.heb niks tegen pitbulls want het zijn net zo goed schatten.daardoor heb ik een flinke angst gekregen.maar als honden echt goed naar de baas luisteren,heb ik er totaal geen probleem mee.

 17. Nee, mits mijn hond niet op het trottoir zijn behoefte doet, ruim ik het ook niet op. Kom op, zeg. Waar betaal ik bijna 100€ hondenbelasting voor? Schaf dat eerst maar af en dan ben ik genegen om, wat mijn hond achterlaat, netjes op te ruimem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *