Voorjaarszon zorgt voor topdrukte bij bouwmarkten

Een volle parkeerplaats en afgeladen karretjes. Bij de bouwmarkten is het deze dagen topdrukte. “Nu de vorst echt uit de grond is, zien we echt een flinke toename in het aantal mensen dat plantjes koopt om de tuin op te fleuren.”

En daarbij zijn het niet alleen de kleurrijke vaste planten die het goed doen. “Dit jaar is er ook veel belangstelling voor het moestuintje”, zegt José Hofstee van de Hornbach. “Dankzij een actie van een grote supermarktketen, enkele weken geleden, hebben veel mensen interesse gekregen in het verbouwen van hun eigen groenten en kruiden. De sla doet het bijvoorbeeld heel goed bij de klanten, maar ook de aardbeien vliegen de deur uit.”

Een mevrouw duwt ondertussen een kar met daarin verschillende planten door de winkel. “Ik kan hier ontzettend van genieten. De kleuren en de geuren hier in de winkel. Maar het was vooral het voorjaarszonnetje dat mij vanmorgen besloot hier naar toe te gaan, en wat mooie planten te kopen voor in de tuin.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *