Wandel-app voert langs locaties Guyot

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Ter ere van haar 225-jarige bestaan heeft Kentalis een wandel-app gemaakt. Kentalis is een landelijke organisatie voor de diagnostiek, zorg en onderwijs aan doven en slechthorenden.

Dit jaar wordt gevierd dat de Waalse predikant Henri Daniel Guyot in 1790 Groningen het initiatief nam om les te gaan geven aan dove kinderen. Hij richtte toen het doveninstituut aan het Guyotplein op. Op die plek staat nu het gebouw van de rechtbank.

Met de app kun je een stadswandeling maken door het centrum van Groningen, langs historische locaties uit het leven van Guyot. Bij elke locatie krijg je informatie, in tekst en in gebarentaal. De app is gratis te downloaden in de app-store of play-store, onder de zoekterm Guyot-Route.

Deel dit artikel:
Adverteren?