Uitspraken Schroor in de Volkskrant ‘uit verband gerukt’

De uitspraken van wethouder Schoor in de Volkskrant van 2 januari jl. zijn uit hun verband gerukt. Dat antwoordt het college van Burgemeester en Wethouders op vragen van de PvdA en SP.

Schroor zei in het bewuste interview dat hij geen cent extra wilde uitgeven aan de zorg, ook al had hij vijftien miljoen euro op de plank liggen. Het college vindt dat de krant een onvolledig beeld heeft geschetst. De gemeente Groningen krijgt van het rijk 19 miljoen euro minder voor zorg. Om de ergste gevallen te compenseren heeft de gemeente in haar begroting van 2014 en de huidige begroting voor 2015 al extra middelen gereserveerd. Deze toevoeging is in het genoemde artikel niet vermeld en daardoor is volgens het college de uitspraak van Schroor in een verkeerd daglicht komen te staan. Volgens verslaggever Jurre van den Berg van de Volkskrant staat de uitspraak op tape en is het artikel, voor publicatie, goedgekeurd door Ton Schroor

De ondersteuning door de gemeente bij huishoudelijke hulp is voor 2015 gegarandeerd. Ook voor 2016 en 2017 zullen inwoners met een laag inkomen door de gemeente financieel ondersteund blijven. De raad gaat nog praten over de details.