Drievoudige doctorstitel voor promovendi RUG

nieuws

Mensen die lijden aan afasie (een taalstoornis veroorzaakt door hersenletsel) kunnen het beste worden aangesproken met zinnen in de tegenwoordige tijd. Dit blijkt uit promotieonderzoeken van Laura Bos.

Mensen met afasie raken sneller in de war van zinnen zoals: “Jan zei dat hij zou bellen”. Ze begrijpen de zin: “Jan zegt: Ik bel” beter. Rimke Groenewold, die samen met Laura Bos promoveert, onderzocht hoe taal ligt opgeslagen in de hersenen en hoe de therapie daarop aangepast kan worden.

De twee vrouwen promoveren aan de Rijksuniversiteit Groningen, maar krijgen ook een doctorstitel van de Universiteit van Potsdam en de Macquarie University in Sydney. Het is voor het eerst dat er aan de RUG doctorstitels van drie universiteiten tegelijk worden uitgereikt.

Deel dit artikel: