Speelgoedactie voor kinderen AZC’s

nieuws

De MJD wil kinderen die wonen in de vier asielzoekerscentra in Ter Apel, Delfzijl, Musselkanaal of Oude Pekela, een fijne kerst bezorgen. De organisatie is daarom samen met Stichting De Vrolijkheid een speelgoedactie begonnen.

Speelgoed, het liefst nieuw, en andere cadeaus voor de kinderen zijn welkom bij MJD aan de Herman Colleniusstraat 18. De cadeaus kunnen daar tot en met 16 december op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur worden ingeleverd. In elk van de vier asielzoekerscentra wordt het speelgoed tijdens een feest in kerstsfeer uitgereikt aan de kinderen.

Vrijwilligers pakken op woensdag 17 december de cadeaus in, in het gebouw van de MJD. Wie wil helpen wordt verzocht zich aan te melden via rein.devries@mjd.nl.

Deel dit artikel:

  1. Asielzoekers zijn toch meestal moslim? Die vieren toch geen kerst? Denk dat die kinderen liever een cadeau krijgen tijdens hun suikerfeest. Het liefst nieuw natuurlijk!

    1. Wie heeft het nog over de religieuze achtergrond van Kerst (en andere Christelijke feestdagen)? Het is oorspronkelijk een heidens lichtfeest, de kerstboom getuigt daar nog van.
      Nu zijn de kerstdagen nationale feestdagen en in de geest daarvan is het m.i. ongewenst mensen hiervan buiten te sluiten.

  2. Sprookjesachtig Pieter? Gewoon realisme, lijkt me.

    Oké, laten we ons richten op de kinderen in onze stad maar dan wel op ALLE kinderen. En niet zo miezerig zijn om kinderen buiten te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *