CDA wil onderzoek naar stop op kamerverhuurpanden

Het CDA wil onderzoek naar de effecten van een stop op kamerverhuurpanden. De 15%-norm is voor kamerverhuurpanden ingevoerd zodat er niet te veel studenten in een straat komen wonen. Dit werkt echter niet altijd goed.

In de afgelopen jaren is de onvrede is de wijken meer en meer toegenomen, omdat veel studenten een ander leefritme hebben en voor overlast kunnen zorgen voor andere bewoners.

Raadslid Anne Kuik: ‘Er wordt al jaren geroepen door de politiek dat er meer maatwerk moet plaatsvinden, maar niemand weet hoe. Ondertussen breidt het aantal kamerverhuurpanden zich uit.’

Het CDA vindt dat er op dit moment te weinig nieuwe geschikte jongerenhuisvesting wordt ontwikkeld. Een aandachtspunt bij de stop is daarom dat het een impuls zou moeten zijn voor projectontwikkelaars om te starten met de bouw van voldoende jongerenhuisvesting.

Deel dit artikel: