Korfballers Nic. overklast door Friezen

sport
Archieffoto: Willem Kracht - fotowkracht.nl

De korfballers van Nic./Alfa College hebben zondag met grote cijfers verloren van SCO. In Wolvega werden de groen witte krijgers met 24 – 11 aan de kant gezet.

SCO begon voortvarend aan de wedstrijd. Na de fikse nederlaag vorige week tegen DOS’46 hadden de Friezen iets goed te maken, wat resulteerde in een snel en aanvallend begin. Nic. kwam direct op een 2 – 0 achterstand en moest in de achtervolging.

Tot 10 – 7 bleef het een wedstrijd, daarna schakelde SCO bij en stond er bij rust een tussenstand van 14 – 7 op het scorebord. Ook in de tweede helft bleef SCO stoïcijns doorgaan met haar effectieve spel, waar Nic. op haar beurt veel moeite had met de collectieve verdedigende druk, en had het daarnaast weinig geluk met het schot. De eindstand werd uiteindelijk op 24 – 11 bepaald.

Door het verlies zakt Nic. naar de derde plaats in de Hoofdklasse A met twee punten uit twee wedstrijden. Volgende week wacht het thuisduel tegen AW-DTV uit Amsterdam.

Algemeen klassement Hoofdklasse A:

1. Rohda 2. 4.
DOS’46 2. 4.
3. Unitas/Perspectief 2. 2.
SCO 2. 2.
Nic./Alfa College 2. 2.
Groen/Geel 2. 2.
7. AW/DTV 2. 0.
SDO/VerzuimVitaal 2. 0.
Deel dit artikel: