Koning Willem Alexander op bezoek bij UWV Groningen

nieuws

Koning Willem Alexander bracht donderdag 13 november met minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een werkbezoek aan UWV Groningen. Het doel van het bezoek was inzicht krijgen in het werk van UWV.
 

De regio Groningen stond in de belangstelling omdat de arbeidsmarkt hoge werkloosheid kent en een daling van de beroepsbevolking. De koning sprak onder andere met klanten van UWV: gemeenten en werkgevers. Ook maakte hij kennis met WERK.nl., het digitale informatiepunt voor werkzoekenden. Na alle informatie over werkwijzen nam het gezelschap nog deel aan een netwerktraining voor 50-plussers.

Het bezoek met minister Asscher is het eerste in een reeks werkbezoeken van de Koning met ministers die het werkterrein van hun ministerie laten zien.