Kleine ondernemers tegen wekelijkse koopzondag

Het merendeel van de kleine ondernemers in Groningen is geen voorstander van een wekelijkse koopzondag.

Uit een telling die een groep kleine ondernemers uit de binnenstad de afgelopen weken hield, blijkt namelijk dat slechts 31 van de ondervraagde 286 winkeliers positief tegenover het plan staat. Een groot contrast met de 58% die de Groningen City Club noemt.

Een rondgang van OOG TV in de Folkingestraat en de Oude Ebbingestraat laat inderdaad zien dat vier koopzondagen per maand voor de meeste kleine ondernemers niet haalbaar is.

In een reactie laat de Groningen City Club weten dat de telling van de ondernemers niet volledig is. De telling zou een vertekend beeld geven omdat de winkeliers in onder andere de Herestraat en het Zuiderdiep niet ondervraagd zijn.

Deel dit artikel: