“Het is jammer dat ik ‘Snelle Jelle’ niet zie staan”

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Een feestelijk begin van de schooldag woensdagochtend op basisschool De Kleine Wereld aan de Celebesstraat. Daar werd in het bijzijn van wethouder Paul de Rook (D66) een nieuwe schoolbibliotheek en een kooklokaal geopend.

“We zijn de afgelopen periode druk bezig geweest met een grote verbouwing hier op school”, vertelt locatieleider Nienke van Dam. “In deze ruimte hebben we een schoolbibliotheek gerealiseerd.” Van Dam loopt een ruimte in ter grote van een klaslokaal waar een aantal grote kasten staan die tjokvol nieuwe boeken staan. “Het idee voor de bibliotheek kwam ruim een jaar geleden toen een aantal ouders het idee opperden. Dankzij een sponsorloop die we vorig jaar organiseerden hebben we dit allemaal mogelijk weten te maken.”

Wethouder De Rook is onder de indruk. “Het is geweldig om te zien als een school zo actief is met een project en daar iets heel moois van weet te maken. En natuurlijk is het ook belangrijk. Want lezen is essentieel voor de spelling- en grammaticaontwikkeling bij kinderen.” De Rook noemt het echter een beetje jammer dat er geen boeken van ‘Snelle Jelle’ te vinden zijn. “Ik ben eind jaren tachtig opgegroeid met die boekenreeks, en ik kon daar indertijd ontzettend van genieten. Maar misschien dat ik die boeken nog wel cadeau doe, nu ik dit allemaal gezien heb.”

Behalve een schoolbibliotheek heeft de school sinds woensdag ook een kooklokaal. “Dat idee is ontstaan op een Wijkstemdag zegt Van Dam. “Behalve een buurtfunctie gaan we het ook gebruiken voor onze leerlingen. De bedoeling is dat zij eens in de week bezig gaan met het maken van gezonde en verantwoorde maaltijden.

Luister naar een reportage van verslaggever Sebastiaan Scheffer: