Groenfront! Groningen in actie langs A28

nieuws
Foto: Erick Bakker

De actiegroep Groenfront! Groningen heeft zaterdag het kunstwerk met de zeven vlammen langs de A28 gebruikt om duidelijk te maken dat ze klaar zijn met de gaswinning onder de Groninger bodem.

“Je kunt wel pleisters op de wonden blijven plakken maar dit schiet niet op. De gasproductie moet fors omlaag en minister Kamp moet worden terug gefloten”, aldus Liz van de actiegroep Groenfront! Groningen.

Ook John Lanting van de actiegroep Schokkend Groningen was er vanmorgen als de kippen bij. “Ik hoorde vandaag heel vroeg van deze actie en onze organisaties werken wel vaker samen. Ik vind dit een heel goede actie, juist omdat het direct naast de A28 zo in het oog springt”, zegt Lanting.

In totaal deden 15 mensen mee aan de actie van Groenfront! Groningen.

foto Erick Bakker
foto Erick Bakker
Deel dit artikel: