Zorgmedewerkers weer in actie

nieuws

Op zaterdag 27 september gaan zorgmedewerkers handtekeningen ophalen voor de petitie ‘Red de Zorg’. Vanaf 13.00 uur staan ze op de Grote Markt en roepen mensen op om ook in actie te komen.

De medewerkers zijn ongerust over de toekomst van de zorg omdat de nieuwe WMO-wet over 3 maanden in gaat. Volgens de thuiszorgmedewerkers moet dit kabinet worden wakker geschud. “Je kan niet én verzorgingshuizen sluiten én bezuinigen op de thuiszorg. Hierdoor verliezen duizenden ouderen, zieken en gehandicapten zorg die ze nodig hebben. Duizenden zorgmedewerkers verliezen hun baan. We rennen ons rot en nog is het niet genoeg. Nu al is er geen tijd meer voor een praatje of een klusje wat noodgedwongen moet blijven liggen.” aldus een verklaring .

Eerder haalden zorgmedewerkers al ruim duizend handtekeningen op bij winkelcentrum Paddepoel. Zorgmedewerkster Odile rekent zaterdag wederom op veel steun van de inwoners van Groningen. “Al mijn cliënten tekenen en in het winkelcentrum Paddepoel stonden mensen in de rij om een handtekening te zetten.”

Deel dit artikel: