Restaurant De Rietschans verwoest door brand

112
Foto: twitter.com/InEeldePat

Een felle uitslaande brand heeft zaterdagavond restaurant De Rietschans aan de Meerweg in Haren volledig in de as gelegd. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

De brand werd rond 19.40 uur gemeld op de meldkamer in Drachten. Op basis van de vele meldingen die binnenkwamen werden direct twee bluswagens van de Harense brandweer en een hoogwerker uit de stad ter plaatse gestuurd. “Het gaat om een uitslaande brand waar veel rookontwikkeling bij vrij komt”, vertelt woordvoerder Anouk Bruintjes van de brandweer.

Volgens de woordvoerder hebben de mensen in het restaurant het pand tijdig kunnen verlaten.

Update 20.38:
Volgens de brandweer is de brand inmiddels volledig uitslaand. “De vlammen slaan uit het dak en we blussen van buitenaf. Van binnen blussen is niet meer veilig.”

Update 20.50:
De rook trekt over Haren heen. De brandweer verzoekt mensen ramen en deuren dicht te houden en ventilatie-systemen uit te schakelen.

Update 21.38:
De brandweer heeft het sein ‘brand meester’ gegeven. De brandweerlieden zullen nog de nodige uren bezig zijn met nablussen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Hier wordt onderzoek naar gedaan. Het gebouw moet als verloren worden beschouwd.

Verbouwing
Restaurant De Rietschans is vorige maand geopend na een grote verbouwing. Voor de verbouwing ging het gebouw onder de naam Villa Sasso door het leven.