Asbestsanering Travertijnstraat begint deze week

De asbestsanering in Jongerencentrum Backbone 050 begint nog deze week. Na de zomervakantie kan het pand weer gebruikt worden.

Het asbest zit in brandschotten boven de deuren in de centrale gangen van het gebouw waarin wordt gewerkt en gewoond. De gemeente wil dat de sanering gedegen en snel gebeurt, met zo min mogelijk overlast voor bewoners en gebruikers van het pand. Volgens planning zal de sanering uiterlijk donderdag 21 augustus a.s. zijn afgerond. Het pand, een voormalig schoolgebouw, is begin dit jaar tijdelijk in gebruik gegeven aan jongerenorganisatie Backbone 050 en beheerder Carex voor wonen en werken. De bewoners en gebruikers zijn geïnformeerd. De plannen voor de sanering zijn met hen doorgesproken.

Op 17 juli 2014 is asbest gevonden. Uit aanvullend onderzoek op 24 juli bleek dat alleen op een beperkt aantal plaatsen in de centrale gangen van het pand asbestdeeltjes zijn gevonden. In de werk- en woonruimtes zijn geen asbestdeeltjes aangetroffen, ook niet in de lucht. De GGD vindt het verantwoord dat bewoners in het pand verblijven.

Deel dit artikel:
Adverteren?