Meer apparatuur gerecycled in Stad

nieuws
foto: h080 / Flickr.com creative commons license

Stadjers hebben het afgelopen jaar gemiddeld 5,1 kilo per persoon aan elektrische apparatuur gerecycled. Dat blijkt uit cijfers van de non-profitorganisatie Wecycle. Dat is iets meer dan het landelijke gemiddelde van 4,3 kilo.

Groningen doet het daarmee beter dan andere grote steden in Nederland waar gemiddeld twee kilo minder wordt ingezameld. In de provincie Groningen doet alleen Veendam het beter met 6,3 kilo per inwoner.

Het recyclen van elektrische apparatuur heeft overigens nog steeds te lijden onder de economische crisis, aldus Wecyle. De laatste jaren is er daardoor minder ingezameld. Die daling heeft zich ook in 2013 landelijk doorgezet. De gemeente Groningen maakt met een lichte groei daarop wel een uitzondering.

Voor meer informatie: wecycle.nl.