Kinderen trekken massaal naar buiten op Buitenspeeldag

Het was woensdag weer de nationale Buitenspeeldag. Op deze dag ging de kinderzender Nickelodeon vanaf 13:00 op zwart en was er buiten meer dan genoeg te beleven. Onder andere in de Florabuurt en in De Hoogte waren er activiteiten georganiseerd voor de kinderen.

Op de Resedastraat was er een Wilde Westen-thema gegeven aan de Buitenspeeldag. Zo konden kinderen onder andere op een rodeo stier rijden en speerwerpen. Er was zelfs een wedstrijdje gemaakt met prijzen bij verschillende onderdelen. Ook was er spontaan theater tijdens de spellen.

De Buitenspeeldag is een initiatief van Scouting, Jantje Beton, Nickelodeon, Veilig Verkeer Nederland en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Zij maken zich zorgen na een onderzoek van de TNS NIPO uit 2013. Hieruit blijkt namelijk dat een op de vijf  kinderen niet buiten spelen omdat de buurt niet leuk genoeg is. Ook blijkt uit dit onderzoek dat meer dan de helft van deze kinderen vaker buiten zouden spelen als het buitenspelen avontuurlijker wordt gemaakt. Door initiatieven als de Buitenspeeldag proberen deze organisaties kinderen naar buiten te krijgen.