‘Je vergeet bijna dat je op een parkeergarage staat’

Groningen is een nieuwe stadstuin rijker. Woensdag werd namelijk het nieuwe park bij het kantoor van de Dienst Uitvoering en Onderwijs geopend. Het park staat op een parkeergarage van twee verdiepingen. Er is onder ander ruimte voor bomen, bankjes en een vijver.

Één van de dingen die direct opvallen zijn de grote bruine heggen die in het park staan. ‘Die staan er in principe om het park leefbaar te maken.’ Aldus Wout van Vilsteren van Strukton, als projectleider nauw betrokken bij het ontwerp van het park. ‘Het kan hier flink waaien en om er voor te zorgen dat wij hier fijn kunnen staan en de planten goed kunnen groeien hebben wij die heggen neergezet om de wind te blokkeren.’

Van Vilsteren werkt als sinds 2008 aan het park, hij zal het project gaan missen: ‘We werken met een flink aan dit project, nu is dat klaar. Het is toch alsof ik een heel klein stukje van mijzelf achterlaat.’

Deel dit artikel: