‘Je vergeet bijna dat je op een parkeergarage staat’

Groningen is een nieuwe stadstuin rijker. Woensdag werd namelijk het nieuwe park bij het kantoor van de Dienst Uitvoering en Onderwijs geopend. Het park staat op een parkeergarage van twee verdiepingen. Er is onder ander ruimte voor bomen, bankjes en een vijver.

Één van de dingen die direct opvallen zijn de grote bruine heggen die in het park staan. ‘Die staan er in principe om het park leefbaar te maken.’ Aldus Wout van Vilsteren van Strukton, als projectleider nauw betrokken bij het ontwerp van het park. ‘Het kan hier flink waaien en om er voor te zorgen dat wij hier fijn kunnen staan en de planten goed kunnen groeien hebben wij die heggen neergezet om de wind te blokkeren.’

Van Vilsteren werkt als sinds 2008 aan het park, hij zal het project gaan missen: ‘We werken met een flink aan dit project, nu is dat klaar. Het is toch alsof ik een heel klein stukje van mijzelf achterlaat.’

Deel dit artikel:

  1. Schitterende oplossing en herontwikkeling van dat deel van de Kempkensberg. Zo had het ook aan het Damsterdiep kunnen zijn, waarom er daar überhaupt ooit een bouwvergunning voor het gedrocht wat daar nu staat is afgegeven, zal wel nooit boven tafel gaan komen. Ik heb nog nooit iemand positief over dit gedrocht horen spreken, elk en iedereen welke je hoort over het Damsterdiep vind het dood en doodzonde dat ook dit deel van Groningen is verkwanseld aan de commercie.

  2. Het ziet er prachtig uit. Vergeleken met de oude situatie een enorme verbetering. Het gebouw is een aanwinst voor de stad en het openbare gebied is flink vergroot door de sloop van de oude gebouwen en de aanleg van het park.

  3. De parkeergarage’s schoten als paddestoelen uit de grond en op de vreemdste plekken. Dit was de periode dat het economiesch zo “goed” ging. En nu word er alleen in de weekeinden gebruik van gemaakt. De stad dacht er financieel beter van te worden,, maar de meesten zijn in handen van commerciele bedrijven.

    1. Deze parkeergarage is voor zover ik weet alleen toegankelijk voor werknemers en bezoekers van de Belastingdienst en Duo, die in de gebouwen zitten. Dat heeft dus weinig te maken met de openbare parkeergarages in de stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *