Wijkbewoners Hunze verdeeld over krakers

Bewoners van de Hunze reageren dinsdag verdeeld op de krakers die op voormalig terrein van Tuinland aan de Cuypersweg zitten. De bewonersorganisatie Hunze en Van Starkenborgh vindt de caravans van de krakers geen gezicht en heeft een klacht ingediend bij de gemeente. Andere omwonenden vinden dat er na zeven jaar wel wat mag gebeuren met het terrein.

De krakers zelf willen zich best aanpassen: ‘De Hunze is een chique wijk en ik snap dat mensen hiervan opkijken. Wij willen ons nog wat meer verstoppen achterop het terrein,’ aldus kraker Samson. De achterkant van het terrein is nu nog onbereikbaar door de hevige regenval van afgelopen week.

Het bericht dat de krakers daklozenopvang willen organiseren klopt deels, volgens Samson: ‘Het is één van de ideeën in behandeling, maar we zijn er nog lang niet over uit wat we hier allemaal willen doen.’

Sommige bewoners van de Hunze zijn niet blij met de komst van de krakers: ‘Ik vind het geen gezicht. Als het nou nieuwe mooie caravans waren, maar het zijn van die oude lelijke dingen. En het terrein is niet van hen, ze mogen hier niet zitten,’ aldus Ronald, een bewoner van de Hunze.

Maar er zijn ook buurtbewoners die de krakers verwelkomen. Jos van der Veen keek al veel te lang tegen een leeg stuk grond aan: ‘Het echte schandaal is dat deze grond zeven jaar verwaarloosd is. Stilstand is achteruitgang, zo gebeurt er tenminste wat.’

 

Deel dit artikel: