Wijkbewoners Hunze verdeeld over krakers

Bewoners van de Hunze reageren dinsdag verdeeld op de krakers die op voormalig terrein van Tuinland aan de Cuypersweg zitten. De bewonersorganisatie Hunze en Van Starkenborgh vindt de caravans van de krakers geen gezicht en heeft een klacht ingediend bij de gemeente. Andere omwonenden vinden dat er na zeven jaar wel wat mag gebeuren met het terrein.

De krakers zelf willen zich best aanpassen: ‘De Hunze is een chique wijk en ik snap dat mensen hiervan opkijken. Wij willen ons nog wat meer verstoppen achterop het terrein,’ aldus kraker Samson. De achterkant van het terrein is nu nog onbereikbaar door de hevige regenval van afgelopen week.

Het bericht dat de krakers daklozenopvang willen organiseren klopt deels, volgens Samson: ‘Het is één van de ideeën in behandeling, maar we zijn er nog lang niet over uit wat we hier allemaal willen doen.’

Sommige bewoners van de Hunze zijn niet blij met de komst van de krakers: ‘Ik vind het geen gezicht. Als het nou nieuwe mooie caravans waren, maar het zijn van die oude lelijke dingen. En het terrein is niet van hen, ze mogen hier niet zitten,’ aldus Ronald, een bewoner van de Hunze.

Maar er zijn ook buurtbewoners die de krakers verwelkomen. Jos van der Veen keek al veel te lang tegen een leeg stuk grond aan: ‘Het echte schandaal is dat deze grond zeven jaar verwaarloosd is. Stilstand is achteruitgang, zo gebeurt er tenminste wat.’

 

Deel dit artikel:

 1. Dit groepje is zo ongeregeld dat ze kennelijk niet op de reguliere terreinen terecht kunnen (Betonbos, Gideon). Er zijn daar geen voorzieningen, ze kunnen hun afval niet kwijt. Dat wordt dus gegarandeerd een zootje. In de loods aan het Eemskanaal is ook alweer een brandje geweest sinds ze daar zaten. ( http://www.112groningen.nl/Groningen/nieuws/23208/oldtimerbrand-in-oude-loods-emg-damsterdiep.html ) In feite zijn dit bijna daklozen die nog net een caravan en een auto hebben waarin ze leven. Hoe ze aan hun geld komen is ook een vraag.

 2. Dat ze daar weg moeten is duidelijk het terrein heeft geen enkele voorziening dus een ieder kan wel raden wat daar gaat gebeuren het wordt een dikke bende. Maar wat jorritsma beweert in het dvhn dat het terrein er nu minder netjes bij ligt is ook kul schijnbaar hebben zij het terrein zeven jaar geleden voor het laatst gezien het is en was een grootte woestenij welke niet werdt onderhouden zal er nu ook niet beter op worden laat deze lui gewoon gaan werken en een bijdrage leveren aan de maatschappij ipv profiteren etc wat toevoegen doen ze niets

 3. Mensen die zeuren over oude caravans maar t wel ok gevonden hadden als t mooie nieuwe waren geweest, hebben mijns inzien iets te lang mogen genieten van de wwelvaartmaatschappij.
  Men kan ook denken dat het mooi is dat die oude caravans nog gebruikt worden en het terrein eindelijk ook weer.
  Grond en grondstoffen zijn niet oneindig daar.
  Lang leve gebruik zou ik zeggen.

 4. We leven in een rare wereld waar consumptie en geld het belangrijkste zijn. Dat mensen gaan zeuren over deze krakers omdat het er ”niet netjes uit ziet” kan ik echt niet begrijpen. Ik heb juist groot respect voor deze mensen die met zo weinig materiële welvaart toch heel gelukkig kunnen zijn.

   1. Wat een rare reactie John. Waarom moeten ze hun behoeften doen op mijn balkon? Ik snap echt niet waar je zo over zeurt. Heb je, naast dat je de caravans niet mooi vind, problemen met ze?

   2. Je bent dus duidelijk niet op de hoogte van de situatie en over caravans heb ik het niet gehad. Feit is dat het terrein geen enkele voorziening heeft dus waar laat j je rotzooi je dumpt het

 5. Nogmaals, de ultime plek voor een moskee! Waarom word ik toch steeds gecensureerd?? Nederland het nieuwe Rusland ofzo?

 6. Ook ik vrees met de komst van deze nomaden toenemende vervuiling en criminaliteit in de wijk De Hunze. Volgens mij komen een aantal (stads) nomaden die van plan zijn om in onze wijk te vestigen uit Roemenie en Bulgarije. Deze lieden hebben nauwelijks een inkomen, dus het zou niet vreemd zijn als het aantal inbraken in De Hunze flink zou stijgen. Bovendien is het braakliggend terrein niet geschikt voor bewoning, omdat er uiteraard geen voorzieningen zijn. En dan heb ik het nog niet eens over het negatieve imago (straks) van onze wijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *