“Hang gewoon die rookmelder op”

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Wie dinsdagmiddag het Academieplein bezocht kon er niet om heen. Voor het Universiteitsgebouw stond namelijk een grote brandweerwagen. De wagen maakte onderdeel uit van een actie om studenten alerter te maken op brandveiligheid.

“Het is echt nodig”, vertelt Marlinde Uri van de Groninger Studentenbond. “We komen in de praktijk nog heel vaak situaties tegen waarbij studenten gewoon onveilig wonen. Met deze actie hopen we daar iets aan bij te kunnen dragen.” De actie van dinsdagmiddag bestaat behalve uit een prominente brandweerwagen die voor het Universiteitsgebouw staat, uit een stand waarbij medewerkers informatie geven over bijvoorbeeld rookmelders en brandblussers, maar er worden ook brochures uitgedeeld.

Katja van Ederen is van de Groninger brandweer en zij is blij met het initiatief van de GSb. “We werden gevraagd door de bond en we waren gelijk ontzettend enthousiast. Dit is een mooie aanvulling op onze andere activiteiten zoals de KEI-week waarbij we ons al bewust richten op de studenten.” Van Ederen schrikt trouwens niet van het nieuws dat veel studenten nog onveilig wonen. “Dat blijkt ook uit onze informatie. Daarom het advies: hang die rookmelder nu gewoon op. Het kan het verschil betekenen tussen leven en dood.”

Luister naar Marlinde Uri van de Groninger Studentenbond:

Katja van Ederen van de brandweer is blij met de actie:

Verslaggever Sebastiaan Scheffer sprak ook met Arno Schreuder van de Groninger brandweer die wat praktische tips heeft:

Deel dit artikel: