Flames komt op 2-1

GasTerra Flames is op 2-1 gekomen in de finaleserie om het landskampioenschap. Zaterdagavond wonnen de Groninger basketballers in Martiniplaza met 92-85 van SPM Shoeters uit Den Bosch.

De vorige twee ontmoetingen stonden in het teken van een goede verdediging, met als gevolg lage uitslagen, maar dit keer werd er volop gescoord. In het eerste kwart maakte Tai Wesley van Den Bosch al 12 punten. Het kwart eindigde bij 19-22. Bij rust had Flames een voorsprong genomen: 45-41. In het derde kwart nam Flames afstand, en halverwege werd het verschil zelfs even 15 punten, bij 62-47. Aan het eind van het kwart was het 68-57. In het laatste kwart bleef Flames voortdurend een ruime voorsprong houden.

Een tegenvaller was het uitvallen van Craig Osaikhwuwuomwan.  Hij kreeg in de slotfase een knieblessure.

Grote man bij Flames was Cashmere Wright, met 5 uit 8 driepunters en een totaal van 31 punten. Jason Dourisseau maakte 15 punten. Bij Shoeters maakte Tai Wesley 22 punten en Kees Akerboom 21 punten.

De volgende wedstrijd is komende donderdag in Den Bosch. Daarna is er weer een wedstrijd in Martiniplaza. Die vindt zondag plaats om 15.00 uur.