Paars-plus-college in stad

Groningen krijgt mogelijk een stadsbestuur van D66, PvdA, GroenLinks en VVD. Dat is de uitkomst van verkenningen van informateur Hayo Apotheker (D66). Volgens Apotheker is er een ‘stevig draagvlak’ voor de beoogde coalitie.

In het beoogde college staan twee winnaars van de gemeenteraadsverkiezingen buitenspel. Zowel SP als CDA wonnen zetels in de raad, maar mogen nu dus niet meedoen. SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk voelt zich buitenspel gezet door de andere partijen: “Ik vind dat echt onbegrijpelijk.”

De vier partijen beginnen begin volgende week aan de eerste onderhandelingen. Het eindverslag en het voorstel van informateur Hayo Apotheker worden woensdag besproken door de gemeenteraad.

Deel dit artikel:

  1. En dan maar hopen dat er niemand meer op de PvdA stemt. Die hebben ons al lang verkocht aan Brussel.onbegrijpelijk dat een vrouw die de vakbond bijna ten gronde richte nu zo hoog op de lijst staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *