Het beeld van ‘Rain Man’ beetje rechtzetten

Goed opletten als U woensdagavond naar de apenrots kijkt, hij kleurt dan namelijk blauw. Het is woensdag wereld autisme dag, en om daar aandacht aan te geven krijgt het gebouw van de Gasunie een ander kleurtje.

Tomas Klinkenberg ziet het nut van zo’n dag wel in: ‘Het kan zijn dat mensen door de film Rain Man een verkeerd beeld hebben.’ Tomas woont op zichzelf onder begeleiding van Stumas, een organisatie die zich speciaal inzet voor jonge studenten met autisme. Stumas zorgt voor regelmaat en overzicht in de levens van de jongeren, iets waar autisten vaak moeite mee hebben. ‘Wij zien vaak dat wanneer jongeren bijvoorbeeld drie vakken volgen, ze het overzicht kwijtraken. Dat leidt dan weer tot uitstel en afstel’, aldus Renée Been, begeleider bij Stumas.

Dus als u woensdagavond de apenrots blauw ziet kleuren, dan weet u dat het is om aandacht te vragen voor mensen met autisme.

Deel dit artikel: