Eend komt klem te zitten tussen zonnepanelen

112
Foto: Marcel Klip - 112groningen.nl

Het was een vreemd gezicht zaterdagavond aan de Froukemaheerd in de wijk Beijum. Op het dak van een woning was een eend vast komen te zitten tussen de zonnepanelen. Het beest stak zo nu en dan zijn hoofd naar boven, waardoor zijn kopje zichtbaar werd.

Buurtbewoners zagen de onfortuinlijke eend zitten en waarschuwden de brandweer. Die kwam samen met de Dierenambulance ter plaatse. Met een hoogwerker werd gepoogd de eend te bevrijden. Door een zonnepaneel deels los te maken lukte dit.

De eend is met lichte verwondingen meegenomen door de Dierenambulance. Volgens een woordvoerder maakt het dier het naar omstandigheden goed. Hoe de eend tussen de zonnepanelen terecht is gekomen, is nog onbekend.

Deel dit artikel: