Woningen ontruimd bij forse brand Haren

112
Foto: Marcel Klip - 112groningen.nl

Bij een brand in een leegstaand winkelpand aan de Achterhorst in Haren zijn in de nacht van zondag op maandag diverse bovenliggende woningen ontruimd. Niemand is gewond geraakt.

De melding van de brand kwam even na middernacht binnen. Volgens een woordvoerder van de brandweer werd er in het leegstaande pand rookontwikkeling waargenomen die vermoedelijk uit de meterkast kwam. Bij aankomst bleek dat de brand inmiddels doorgeslagen was tot tussen de plafonds. Door deze ontwikkeling, en omdat er boven het winkelpand een aantal woningen zitten is er op opgeschaald naar ‘middelbrand’ waarop er twee bluswagens en de hoogwerker van de Stadse brandweer ter plaatse kwamen.

Na ongeveer een uur kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven. De winkel liep forse schade op. Een deel van het plafond moest gesloopt worden om de brand onder controle te krijgen. De bovenliggende woningen zijn voorlopig onbewoonbaar. Voor de acht bewoners wordt elders onderdak gezocht. Stichting Salvage is ingeschakeld voor het afhandelen van de schade.