Weinig vuurwerk bij lijsttrekkersdebat

Er was weinig vuurwerk bij het lijsttrekkersdebat maandagavond in het Groninger Forum aan het Hereplein. De lijsttrekkers konden in het debat, dat live werd uitgezonden door OOG TV, nog eens keurig hun standpunt uitleggen.

De heren en dames politici vermeden echter om flink met elkaar in discussie te gaan over thema’s als een bruisend Groningen, de bereikbare stad en werk en inkomen.

Joost van Keulen (VVD) gooide wat humor in de strijd en Mattias Gijsbertsen (GroenLinks) probeerde bij de discussie over het vervoer nog wat olie op het vuur te smijten. Verder bleven de politici uiterst correct en lief voor elkaar en opvallende of nieuwe uitspraken bleven, zoals verwacht, ook uit.

De gang naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen kan woensdag gemaakt worden. OOG doet voor zowel TV als radio live verslag van de uitslagenavond in het Groninger Forum.