‘Streekteams toekomst regionale journalistiek’

nieuws
Foto: Cohdra - mrg.bz/BkBryY

Zelfstandig opererende kranten en regionale omroepen hebben geen toekomst. Er moeten journalistieke coöperaties komen, die alle kranten, omroepen, blogs, onderwijs- en cultuurinstellingen van content voorzien. Dat adviseert de Raad voor Cultuur.

Volgens de Raad is voor een goed functionerende democratische samenleving een gevarieerde en informatieve media onontbeerlijk. Als de huidige ontwikkeling doorzet, zal die het onderspit delven. Door alle subsidies en inkomsten uit verkoop en advertenties op één hoop te gooien, kunnen onafhankelijke journalisten gefinancierd worden, die schrijven voor de diverse media.

Om dit mogelijk te maken wil de Raad dat de wetgeving wordt aangepast. Onder andere de Mediawet werkt belemmerend voor samenwerking tussen de publieke en private sector.

Deel dit artikel: