SC Cambuur houdt FC Groningen op een bitter gelijkspel

FC Groningen heeft zondagmiddag in de eigen Euroborg met 1 – 1 gelijkgespeeld tegen Cambuur. Door het gelijkspel staat de FC nu op de negende plaats in de eredivisie met 33 punten uit 26 wedstrijden.

FC Groningen startte via Género Zeefuik het stevigst aan de wedstrijd, maar kwam niet tot scoren. De spits toonde zich gretig, maar had het vizier niet op scherp. In diezelfde openingsfase kwam Cambuur er maar niet uit. Beide clubs worstelden voornamelijk met zichzelf en het veld.

Groningen leek te aarzelen en Cambuur rook groen bloed en zocht de aanval. Marco Bizot moest alle zeilen bijzetten om een achterstand te voorkomen. De club uit Leeuwarden zocht de aanval, maar had net als de thuisploeg alle moeite met het veld.

Vlak voor de pauze nam de FC de wedstrijd in handen. Michael de Leeuw dreigde, maar zijn poging gin net voorlangs. Ook Zeefuik poogde, maar zijn schot ging via een bezoekend been net naast. Een vrije trap van Tjaronn Chery in het zijnet luidde vervolgens het signaal van de koffiepauze in.

Na de pauze kwam Cambuur het beste uit de kleedkamers, maar het was FC Groningen die efficiënt was. Een stevige tegenprik via Filip Kostic belandde tot bij Chery en de kleine vleugelaanvaller rondde het duizendste thuisdoelpunt van FC Groningen in stijl af.

Cambuur was niet aangeslagen en bleef het proberen. Zowel Jody Lukoki als Marcel Ritzmaier bestookten het doel van Bizot. Beide pogingen kwamen echter niet verder dan de dwarsligger. Ondertussen verloor FC Groningen ook Michael de Leeuw met een hamstringblessure. Hoe erg het gesteld is met de aanvaller, is niet gekend.

In een grimmige slotfase kreeg Cambuur nog een strafschop. Het leer raakte de handen van Johan Kappelhof en Elvis Manu bedankte vanop de stip. Bizot werd naar de verkeerde kant gestuurd. 1-1. De strafschopfase werd nog ontsierd door de Z-Side. Die besloot de groen-witte vlaggen op het veld te gooien.

Het luidde tien lastige minuten in voor de FC. Grimmig en potig, dat was het minste dat kon worden gezegd. Cambuur rook bloed en ging ten aanval. Het kreeg de bal niet meer tussen de palen. Aan de overzijde was het nog spannend. De ingevallen Richairo Zovkovic kreeg het leer tot twee keer toe niet tussen de palen. Door het laatste wapenfeit bleef het 1-1.