PvdA betreurt uitlatingen statenlid

nieuws

De PvdA betreurt de uitlatingen van PvdA-statenlid Sjak Rijploeg tegen PVV-statenlid Ton van Kesteren. Een debat tussen de twee statenleden liep maandagmiddag voor het oog van een groep MBO-scholieren uit de hand. Daarbij noemde Rijploeg van Kesteren een fascist.

De PvdA heeft de volgende verklaring uitgegeven:”De PvdA-fractie betreurt de forse bewoordingen die de heer Rijploeg heeft gebezigd in de richting van de heer Ton van Kesteren in bijzijn van MBO-leerlingen die afgelopen maandag op excursie waren in Provinciale Staten. De grote politieke verschillen tussen de PVV en PvdA vragen om een open en waardig debat, want juist daarmee is de democratie gediend. De heer Rijploeg neemt daarom afstand van de door hem gebezigde woorden, waarvoor excuses aan zowel de leerlingen als Ton van Kesteren op zijn plaats zijn. Inmiddels is er contact geweest met de leraar van de betrokken leerlingen en is de zaak uitgesproken.”

Het debat tussen Rijploeg en van Kesteren ging over Poolse vrachtwagenchauffeurs, van Kesteren wilde die aan de grens al terugsturen. Rijploeg verloor uiteindelijk zijn zelfbeheersing.

Deel dit artikel: