Aardappelen en bieten gaan groeien op SuikerUnie-terrein

In de toekomst zullen er aardappelen, bieten en andere gewassen gaan groeien op het SuikerUnie-terrein aan de Van Heemskerckstraat. De start handeling hiervoor werd maandagmiddag gegeven op het terrein.

“Wij zaten met een klein probleem”, vertelt directeur Wim Cnossen van het AOC Terra, de voormalige landbouwschool. “Onze theorielessen kunnen we keurig geven in ons gebouw aan de Hereweg, maar voor onze praktijkuren moesten we altijd uitwijken naar Drachten en Slochteren. Omdat hier veel reistijd mee verloren gaat, ben ik eens gaan polsen bij de wethouder die enthousiast was om een deel van het immense SuikerUnie-terrein aan ons af te staan.”

De bewuste wethouder is Roeland van der Schaaf (PvdA) en hij was gelijk enthousiast. “De komende jaren kunnen we niet zoveel met dit gebied. Als we dan met dit project gewassen kunnen laten groeien op het terrein, en waarbij we hopelijk ook de Stadjers kunnen betrekken, dan zou dat geweldig zijn.” Het gaat vooraleerst om een project van vijftien jaar.