Laadpalen schieten als paddenstoelen uit de grond

Afgelopen jaar zijn er 60 laadpalen voor elektrische auto’s bijgekomen. Dit is veel meer en sneller dan verwacht: de gemeente had eigenlijk ingezet op 50 laadpalen voor de komende paar jaar. Het college heeft de verwachting nu bijgesteld.

Volgens de gemeente heeft de stad nu de meeste laadpalen van Noord-Nederland. Het college is vooral blij met de toezeggingen vanuit het bedrijfsleven. De Vereniging Bedrijven Groningen West heeft beloofd 25.000 euro beschikbaar te stellen voor nog meer laadpalen. Dit komt bovenop de 37.500 euro die het college zelf wil investeren.

Het stadsbestuur wil ook kijken naar waar de toekomstige laadpalen terecht komen. Nu staan ze nog vooral op openbare parkeerplekken, maar van het college mogen de palen ook op commerciële parkeerplekken staan.

 

 

Deel dit artikel: