Brandweer druk met meldingen in eigen kazerne

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Een liftopsluiting, een buitenbrand en een persoon te water. Het regende vrijdagmiddag alarmmeldingen voor de Groningse brandweer. Opvallend genoeg was bij iedere melding de kazerne aan de Sontweg de plaats van het incident.

Stadjers die de P2000-meldingen (alarmeringssysteem voor hulpdiensten, red.) volgen, zagen vrijdagmiddag dat er van alles loos was in de brandweerkazerne. Van een liftopsluiting tot een persoon te water, niets bleef de kazerne bespaard.

Toch werd de soep minder heet gegeten dan ze werd opgediend. “We hebben onze omroepinstallatie getest”, laat een woordvoerder van de brandweer weten. “In de kazerne werken we met gesproken boodschappen, wat betekent dat een computerstem de alarmmelding voorleest. Dat systeem hebben we aan de hand van verschillende meldingen getest.” Op de vraag of er dus echt geen brandweerlieden vast zaten in de lift in de kazerne reageert de woordvoerder dan ook lachend: “Nee, echt niet.”

Deel dit artikel: