Alternatief bewoners=voorkeursvariant

De bewoners van de Badstratenbuurt hebben wethouder Joost van Keulen een alternatief aangeboden voor de nieuw te bouwen tunnel onder het spoor bij de Paterswoldseweg. Een ventweg op maaiveldniveau naast de tunnel moet sluipverkeer door de Badstratenbuurt voorkomen

Joost van Keulen is blij met het plan van de Buurtbewoners en bombardeerde het woensdagavond tot voorkeursvariant. De bewoners hadden bezwaren tegen de plannen van Prorail omdat zij menen dat het plan de verkeersdruk door een verder vrij krappe buurt zou toenemen.

De wethouder erkende dat de communicatie met de buurt niet goed is verlopen: “Als ik terugkijk vind ik het jammer dat ik er niet meer boven op het gezeten.” Hij neemt nu meer tijd voor overleg met de buurt om de plannen verder uit te werken.

Deel dit artikel: