“Wij willen voor iedereen een basisinkomen”

nieuws

Iedere Nederlander een basisinkomen geven. Dat is het belangrijke speerpunt uit het verkiezingsprogramma van de Basis Inkomen Partij. De politieke partij doet in maart in Groningen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen.

De partij zegt niet links, niet rechts, maar rechtdoor te zijn. Ondanks dat het invoeren van een basisinkomen een voorstel is wat beter in de Tweede Kamer zou thuishoren, denkt de BiP ook in de Groningse gemeenteraad genoeg te kunnen betekenen. De partij wil bijvoorbeeld de misstanden op diverse gebieden in de gemeentelijke politiek aan de kaak stellen en naar buiten brengen.

Ook wil de partij het machtsmisbruik en de intimidatie van gemeenten tegen gaan. “De gemeentelijke overheid is er in de eerste plaats voor om het leven van haar burgers te faciliteren en te ondersteunen. Niet om burgers af te schrikken wanneer zij hulp aanvragen bij werkloosheid of ziekte. Intimidatie en machtsmisbruik zullen we daarom tegen gaan”, zo valt te lezen in het verkiezingsprogramma. Daarnaast is de partij tegen het werken met behoud van uitkering.